Kuvittele, että olet juuri kirjoittamassa tärkeää sähköpostia asiakkaallesi ja yhtäkkiä näyttöösi ilmestyy teksti, jossa kerrotaan että laitteesi käynnistetään pian uudelleen.

Kuinka ärsyttävää vai mitä?

Tässä artikkelissa kerromme ensin millä asetuksella vältät Windows 10 -päivitysten viimeistelyyn vaadittavan toimenpiteen ja sen jälkeen näytämme vielä askel askeleelta, kuinka asetat ajankohdan, jolloin ET halua tietokoneesi käynnistyvän uudelleen.

 

Aktiivinen aika

Lataamalla ja asentamalla viimeisimmät Windows-päivitykset laitteesi pysyy varmasti ajan tasalla.

Aktiivinen aika -asetus kertoo Windows:lle, milloin yleensä käytät tietokonettasi. Tästä on hyötyä, kun et halua tietokoneesi käynnistyvän päivityksen viimeistelyn takia kesken oman työskentelysi. Windows ei siis uudelleen käynnistä laitettasi asettamanasi aktiivisena aikana.

Kun olet asettanut aktiivisen ajan, voit tarvittaessa käyttää mukautettua käynnistymisen aikaa, joka käynnistää tietokoneesi vain sillä hetkellä olevien päivitysten viimeistelemiseksi. Kun laitteesi on käynnistynyt mukautettuna aikana, mukautettu aika poistuu automaattisesti ja laitteesi uudelleen käynnistys toimii taas asettamasi aktiivisen ajan mukaisesti. Voit myös poistaa asettamasi mukautetun ajan milloin vain manuaalisesti, mikäli muutat mielesi.

 

Aktiivisen ajan asetus

Lataamalla ja asentamalla viimeisimmät Windows-päivitykset laitteesi pysyy varmasti ajan tasalla.

  1. Paina Windows-näppäintäsi vasemmasta alakulmasta ja klikkaa
    rataskuvaa eli Asetukset.
  2. Valitse Päivittäminen ja suojaus.
  3. Valitse sivulta Windows Update ja sen jälkeen Muuta aktiivinen aika.
  4. Valitse aktiivisen ajan alku- ja loppuaika ja valitse sitten Tallenna.
  5. Mahtavaa! Olet nyt asettanut aktiivisen aikasi ja voit sulkea asetukset.

Lataa artikkeli koneellesi tästä!